Sweet and bitter society – DR OPGAVEKNUSER

20120503-014922.jpg
I denne uge vil jeg severe den søde og bitre smag i munden.
En nutidig version af arbejderen, sekretæren og pigen.

Lakridssirup og bitter/sød orangesauce

ORANGESAUCE:
Saften af 1 citron
Saften af 4 appelsiner
100 g. sukker
100 g. smør

1. Sukkeret smeltes ved svag varme på en pande, til det er blevet lysebrunt og karameliseret
2. Saft fra citron og appelsin tilsættes – pas på, det kan godt finde på at sprøjte
3. Saucen reduceres, mens der jævnligt fjernes urenheder fra overfladen. Bliv ved, til smagen er godt bitter.
4. Lige inden servering røres koldt smør i saucen

LAKRIDSSIRUP:
1 tsk akaciehonning
100 g lakridsflager (fås i glas)
3 stk. stjerneanis
2 dl vand

1. Sukkeret og vand smeltes ved svag varme på en pande, til det er blevet lysebrunt og karameliseret
2. Akaciehonning, lakridsflager og stjerneanis tilsættes
3. Saucen reduceres

Opgaven fra Roskilde Museum lyder: Lav en nutidig pendant af en af de tre figurer, du ser på billedet øverst på siden – pigebarnet fra 1850, arbejderen fra 1860 eller den kvindelige sekretær fra 1920. Hvordan ser de ud, og hvordan vil de være i dag?

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Kunstklub/Opgaveknuser/Opgaver/opgave17.htm



Der er lukket for kommentarer.

Del

Del indhold med dit netværk